Blomsterkrans, malet af Gerda Thomsen

På Egholm Vestergaard hylder vi klassiske madtraditioner, som er til at forstå – og som smager af noget. Vi går mere op i solidt håndværk og gode råvarer end pynt og pjank.

Vores mad er på mange måder inspireret af vor farmor Gerdas elegante køkkenhåndværk som mange stadig taler om. Alle elskede at spise hos farmor og hendes opskrifter deles fortsat flittigt. Omdrejningspunktet hos farmor var karakter og velsmag og hun havde et kolossalt talent for at bringe råvarenes smag frem ved at balancere salt, syre, sødme og fedme til perfektion. Heldigvis var hun også god til at lære fra sig!

Vi er således godt opdraget og på vores mange rejser har vi samlet yderligere ideer og inspiration. Resultatet er et alsidigt menukort, med både klassiske og moderne indslag – og hvor alle retterne hylder principperne om netop karakter og velsmag.

Som du kan se, så dækker vores køkken bredt – lige fra ceviche, spanske kødvarer og røget fasan til bålgrillet pighvar, lammekrone og gammeldags oksesteg. Det meste passer godt sammen og vi laver gerne et forslag til menu uanset om du foretrækker noget velkendt, noget overraskende eller en kombination.

Vores menukort er i øvrigt kun et udgangspunkt; vores dygtige kokke er meget lydhøre overfor selv meget specielle ønsker – stort set alt kan lade sig gøre til arrangementer planlagt i god tid.

Ligesom på vores mad har vi også et spændende udvalg af håndplukkede vine – se mere her.

Kontakt os gerne for yderligere information, et uforpligtende forslag eller en snak med en kok.

Prisen for en 3-retters menu er 319,- pr. person. Spørg på pris hvis du ønsker flere retter.

Snacks og appetizers

En god måde at starte enhver fest eller måltid er at få en lille hapser. Måske nyde den med kold vin i løbet af eftermiddagen, før I går til bords om aftenen. Prisen er pr person.

  • Østers, pr styk, fra 20,-
  • Sandwich, pr styk, fra 27,-
  • Melon - fetaost 30,-
  • Vagtelæg - salt - trøffelaioli 40,-
  • Dadler - bacon 40,-
  • Chorizo - salcichon 50,-
  • Kammuslingscarpaccio - trøffel 70,-
  • Jamon Serrano 70,-
  • Chokolade - caviar 80,-
  • Afternoon tea; Sandwiches - scones - smør - marmelade - clotted cream - cookies - sødt - the 199,-

Forretter

Alle forretter serveres med to slags brød og smør. Tilbehør er tilpasset efter sæson og udbud. Prisen indikerer tillæg på en 3-retters menu. Spørg os hvis du ønsker flere retter i din menu.

  • Jordskokkesuppe +0,-
  • Gazpacho - tomatsuppe +0,-
  • Chevre Chaud - grillet gedeost - pære - honning - hvalnødder - sæsonens grønt +0,-
  • Laksetatar +0,-
  • Skaldyrshotdog - brioche +0,-
  • Cheesecake - rejer - ristet rugbrød +0,-
  • Carpaccio - oksekød - rucola - parmesan - pinjekerner +0,-
  • Skaldyrssuppe +20,-
  • Fasansuppe +20,-
  • Creme Ninon - grøn ærtesuppe - flødeskum - bobler +20,-
  • Røget andebryst - vesterhavost - sæsonens grønt +30,-
  • Ceviche - sæsonens fisk - lime - chili +30,-
  • Dampede hvide asparges - sauce mousseline - ørredrogn - i sæson +30,-
  • Fiskesuppe - torsk - hvidvin - æbler - dadler - rosiner +60,-
  • Stenbiderrogn - blinis - creme fraiche- rødløg - dild - i sæson +60,-
  • Grillede jomfruhummere - aioli Dagspris

Hovedretter

Alle hovedretter serveres med tilbehør som er tilpasset efter sæson og udbud. Prisen indikerer tillæg på en 3-retters menu. Spørg os hvis du ønsker flere retter i din menu.

  • Porchetta - bagt jordskokke - smørdampede brysselkål +0,-
  • Fyldt unghanebryst - bacon - friskost +0,-
  • Bagt laks - tragtkantareller - flødesauce +0,-
  • Gammeldags oksesteg med det hele +0,-
  • Rørt tatar - aioli - pommes frites +20,-
  • Andebryst - calvadosstegte æbler - rodfrugter +30,-
  • Langtidsbagt lammekrone - rosmarin - hvidløg - bacon - rodfrugter +30,-
  • Rosastegt rådyr - sæsonens grøntsager - svampe - glace - kartofler +60,-
  • Oksefilet - pommes frites - beranaise +60,-
  • Saltristet oksemarv - kaviar - kartoffelmos +70,-
  • Bålgrillet pighvar Dagspris

Dessert

Alle desserter serveres med tilbehør som er tilpasset efter sæson og udbud. Prisen indikerer tillæg på en 3-retters menu. Spørg os hvis du ønsker flere retter i din menu.

  • Citronfromage +0,-
  • Creme caramel +0,-
  • Vestergaards æbletrifli +0,-
  • Marängsviss - vaniljeis - flødeskum - marengs - karamelsauce - frugt +0,-
  • Hjemmelavet vaniljeis - tyk saltkaramelsauce +0,-
  • Panna cotta - frugt +0,-
  • Baba au ruhm +0,-
  • Poire Belle Helene - vaniljeis - crunch - chokoladesauce +20,-
  • Gateau Marcel +20,-
  • Tarte tatin - calvadosflamberede æbler +20,-
  • Chokolade-springvand - frugt - kage - vaniljeis. +40,-
  • Udvalg af oste - råsyltede jordbær - kiks +50,-

Buffet

Ønsker du hellere buffet til hovedret finder du nogle forslag her. Prisen indikerer tillæg på en 3-retters menu og er inklusive forret og dessert.

Finder du ikke en buffet for dig? Kom med ønsker, så giver vi prisforslag!

  • Den danske klassiker +40,-

    - Koldrøget laks med kold rygeostecreme og marinerede tyttebær
    - Helstegt dansk grisemørbrad i champignon a la cremesauce
    - Farseret dansk kyllingebryst med salatost, løg og spinat
    - Rosastegt himmerlandsk ungkvægfilet
    - Pommes risolles
    - Syrlig kartoffelsalat i porrevinagrette
    - Blandet grøn salat med årstidens grønt
    - Broccolisalat med saltede græskarkerner, tørrede tranebær, rødløg og persille
    - To slags ost og klassisk porretærte

  • Tapas med Spanien i fokus +70,-

    Vi elsker Spanien. Ikke fordi vi kan lide sol og bad, men fordi det spanske køkken er blandet det mest smagfyldte i Europa. Her får dine smagsløg opleve dybe og intense smagsnoter af det bedste det spanske lantkøkken kan lave. Tradition og smag helt enkelt, men samtidigt tilpasset en dansk mund. Vi importerer selv det koldskårne fra en lille familieejet virksomhed fra Salamanca, som sætter en ære i at kun håndfremstille sine produkter på den gamle måde. Vi parrer det sammen med andre tilbehør, som rammer ind perfekt. I buffeten indgår følgende:
    - Jamon serrano
    - Chorizo
    - Salchichon
    - Spanske kødboller i tomatsauce (Abondigas)
    - Stegt oksekød i persille
    - Hvidløg- og chilimarinerede rejer
    - Spansk tortilla
    - Oliven
    - Stegte eller grillede peberfrugter
    - To forskellige slags oste
    - Kold tomatsuppe (Gazpacho)
    - Salte mandler
    - Lupinbønner
    - Melonskiver
    - Pan con tomate (ristet brød med tomatsauce)

Natmad

Natmad bestilles ved siden af den almindelige menu. Her fremkommer prisen pr person.

  • Aspargessuppe 70,-
  • Hotdogs med det hele 80,-
  • Pulled pork burgers 80,-
  • Æggekage 90,-
  • Cheeseburgers 90,-
  • Pølsebord 100,-

Bagværk

Ønsker du noget særligt til kaffen? Udover slik og snacks, kan vi også tilbyde hjemmebagte kager. Prisen indikerer pr. person.

  • Svenske kanelsnegle 40,-
  • Svensk blød chokoladekage med pisket fløde 45,-
  • Gammeldags æblekage 50,-
  • Engelsk citronkage 50,-
  • Jordbærlagkage 50,-
  • Farmors vandbakkelser 60,-
  • Bedstemors kræmmerhus med fløde og jordbærsyltetøj 70,-

Egholm 57, Egholm, 9000 Aalborg
+45 98 19 19 19, ev@ev.dk

© 2021 Egholm Vestergaard
CVR 81 19 17 19
Cookie- og persondatapolitik