Champagnesmagning og middag på Egholm Vestergaard
Champagne-smagning og middag på Egholm Vestergaard
– med ejer og winemaker Delphine Vesselle fra
Champagne Jean Vesselle i Frankrig
Onsdag d. 14. februar 2024 kl 18:00 til ca 22:00
Menu
Vores køkken drejer sig om førsteklasses råvarer og enkle serveringer – ofte nænsomt tilberedt over vores ildsted. Resultatet er mad med dyb smag og masser af karakter.
Champagne passer forbløffende godt til vores måde at lave mad på – hvilket du kan opleve i praksis på denne aften, hvor vi sætter bobler på fem af vores bedste retter.
Velkomst
Tarte flambée (Flammkuchen) fra ildstedet med stenbiderrogn og crème fraîche.
2011 Brut Prestige Millésimé
Forret
Letrøget fasanbryst – som regel lokal vildt fra Egholm
NV Oeil de Perdrix
Mellemret – vores signatur
Bålstegt pighvar som i Baskerlandet – grillet hel over egetræ
2010 Cuvée Le Petit Clos
– fra en af de mindste marker i Champagne, kun 700fl produceret!
Hovedret
Bålstegt velmarmoreret sortfodsgris – grillet over egetræ
NV Brut Rosé de Saignée
Dessert
Krydret Panna cotta med bærcoulis efter svensk opskrift.
NV Rosé Cuvée Demi Sec Friandise
The eller kaffe med hjemmebagte småkager
975,-
Tilmelding
Vi har maksimalt 35 pladser til middagene og tilråder derfor hurtig bestilling.
Hvert selskab har sit eget bord i vinterhaven med udsigt til vores ildsted.
Bestilling sker på email til ev@ev.dk eller på telefon 98 19 19 19. Vi beder om
betaling af menu (og evt. overnatning) for bekræftelse af bestillingen
– husk at give os besked om evt. overfølsomheder eller allergier.
Overnatning
Vi tilbyder overnatning i vores dejlige dobbeltværelser som koster 795,- for de små, 895,- for de store og 1295,- for vores suite.
Ekstra opredning i store værelser/suite koster 295,-.
Hund kan medbringes for 195,- i store værelser/suite, dog begrænset med plads.
Indtjekning kan ske fra kl. 15 og udtjekning er senest kl. 11.
Morgenmad tilkøbes ved booking af værelse, og koster 149,- per person. Morgenmaden serveres fra 9 til 10.
Kort om Champagne Jean Vesselle
Jean Vesselle er en lille uafhængig men aldeles fremragende Champagneproducent, beliggende i byen Bouzy, kendt for sine gode pinot noir druer.
Huset er et rigtigt familieforetagende med en lang historie som strækker sig 300 år tilbage og hvor især produktion af Pinot Noir rødvin tidligere var i fokus.
I tiden mellem 1. og 2. verdenskrig, blev det dog nødvendigt at omplante alle druer, da både krigens hærgen og vinlusen Phylloxera havde gjort sit til at minimere druehøsten. Efter krigen begyndte Jean Vesselle selv at lave de Champagner, der skulle komme til at bære hans navn.
Idag er det Jean Vesselle’s datter, Delphine, der som eneste barn driver familiefirmaet videre.
Under Delphine Vesselles ledelse er Jean Vesselle Champagne for alvor kommet til at blomstre. Det lille hus laver kun ca. 80.000 flasker om året og der bliver kælet for detaljerne i det imponerende og alsidige sortiment.
Lidt baggrund
Egholm Vestergaard er Thomsen-familiens landsted og jagtejendom, der anvendes til forskellige formål som f.eks. selskaber, møder og lign. Almindeligvis udlejer vi hele ejendommen til ét selskab, men på udvalgte dage har vi åbent som restaurant og hotel.
På Egholm Vestergaard ønsker vi at skabe en stemning som i et stort privat hjem. Det betyder at stilen og betjeningen er mere hjemlig, hyggelig og afslappet. Vores gæster er velkomne til at færdes i hele huset og f.eks. hygge sig i vores pejsestue.
Vores skønne og uforstyrrede placering midt i naturen på en ø lige op ad en storby
inviterer til afslapning og gåture – f.eks. et besøg hos vores berømte trold Pil Tusind Tunge,
eller en frisk tur langs stranden med en fantastisk udsigt over land, fjord og by.
Vi glæder os til at byde dig velkommen!
Med venlig hilsen
Daniel Hansson og Jens Thomsen
P.S. Vi laver også disse middage på forespørgsel; kontakt os gerne,
hvis I er en familie, gruppe eller en virksomhed som ønsker et forslag.